Jongerenbeleid

Jeugdcultuur is het geheel van culturele uitingen en belevingen dat specifiek leeft bij de jeugd. Denk aan de eigen normen en waarden. Het zoeken van de grenzen waarbinnen ze kunnen opereren. Ze hebben hun eigen taal, kleding, lichaamsversiering, muziek en ontmoeten elkaar graag in hun eigen kring. Zo ontwikkelen ze een eigen sociale identiteit.

Wij willen de jeugd een goed platform bieden rekening houdende met hun eigen cultuur. De beste scholing, goede arbeidskansen en opgroeien in een mooie omgeving. Onze jeugd de kans geven zich te ontplooien tot mensen, die begrijpen dat niet alles vanzelfsprekend is. Daarbij dient ‘respect’ de uitgangspositie te zijn.

Wij willen de jeugd een goed platform bieden rekening houdende met hun eigen cultuur.

Het leren en beheersen van de normen en waarden van onze samenleving, lees de ‘etiketten’, is wat GemeenteBelangen Midden-Groningen betreft een must. Voor wat betreft het beleid voor de jongeren willen wij graag verwijzen naar eerdere hoofdstukken, namelijk:

  • Wij noemen onder andere dat er voldoende mogelijkheden moeten zijn voor jonge gezinnen en jongeren in het algemeen voor in- en doorstroming (o.a. starterswoningen) verder vinden wij dat er meer ‘reuring’ moet komen met horeca en restaurants.
  • Wij vinden, dat er maatregelen moeten worden genomen om de jeugd voor onze gemeente te behouden door middel van opleidingen, werkplekken en werkgelegenheid.
  • Wij zijn uitgebreid ingegaan op de voorzieningen die er zijn en die wij nog wensen. Dit is zeker in het belang van de jeugd en jonge gezinnen.
  • Bij onderwijs hebben wij gewezen op het belang van onderwijs en stageplekken, dit in combinatie met de opmerkingen bij het hoofdstuk Economie en Werkgelegenheid. Om het nog maar eens te herhalen: Wat is er mooier te weten dat je opleiding een baan oplevert?