KANDIDATENLIJST GBMG = VASTGESTELD

GemeenteBelangen Midden-Groningen heeft zaterdag 11 december tijdens de Algemene Ledenvergadering, de lijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De leden hebben gekozen voor een mix van ervaring, verjonging en inbreng uit zoveel mogelijk dorpen en wijken.

Lijsttrekker voor GemeenteBelangen Midden-Groningen wordt Markus Ploeger uit Meeden, die de huidige fractie leidt en ruime ervaring en kennis heeft binnen de politiek. Tevens is hij financieel goed onderlegd en weet hij de gemeentelijke begroting goed te doorgronden. Markus Ploeger: “GemeenteBelangen staat midden in de samenleving, weet wat er leeft in de dorpen en wijken. De afgelopen vier jaar hebben wij een constructieve oppositie gevoerd, met alternatieven die betaalbaar zijn. Niet meer uitgeven dan er binnenkomt, u betaalt al teveel. Het kan anders, het moet beter.”

De leden hebben op plek twee Patricia Nieland-Kampen uit Hoogezand geplaatst. Een nieuwkomer binnen GemeenteBelangen Midden-Groningen, maar zeker geen onbekende in de lokale politiek. Op dit moment heeft ze 1 zetel in de Raad en ze zal zich aansluiten bij de fractie van GemeenteBelangen. Patricia Nieland-Kampen: “Graag ga ik mijn derde termijn als raadslid in, er is nog erg veel te doen in Midden-Groningen. Het is tijd voor een lokale partij, tijd voor GemeenteBelangen Midden-Groningen. Als uw gemeente u ook lief is, er valt iets te kiezen!”

Op de derde plek komt Hendrik Loots uit Muntendam. Hendrik heeft inmiddels 2 termijnen als raadslid ervaring en heeft aangegeven zich graag nog een termijn verkiesbaar te stellen.

Op de vierde plek komt Jan Buurke uit Kolham. Jan heeft ruime ervaring in de gemeentepolitiek en ook veel kennis van het ruimtelijke domein en kan dit door zijn arbeidsachtergrond goed inpassen in de fractie.

Plaats vijf wordt bezet door Geke Akkerman-Ritsema uit Harkstede. Geke zit in de huidige fractie en heeft daar o.a. het sociale domein in haar portefeuille en ook zij heeft aangegeven nog een termijn door te willen.

De top 6 wordt gecompleteerd door Jan Velthuis uit Zuidbroek. Ook Jan heeft ruime ervaring in de raad en het bestuurlijke aspect van de lokale politiek en houdt zich in de huidige fractie bezig met oa verkeer en vervoer.

De overige kandidaten zijn:

7:            Christian Velthuis            Zuidbroek

8:            Jan Hulzebos                     Hoogezand

9:            Liesbeth Lenting              Siddeburen

10:          Herman Loots                   Muntendam

11:          Ingo Wijchers                    Hoogezand

12:          Jelte Ruiter                         Noordbroek

13:          Martin Wolthuis               Muntendam

14:          Henk de Groot                  Hoogezand

15:          Christiane Tholen            Hoogezand

16:         Maarten Keuning            Zuidbroek

17:          Harrie Massink                 Schildwolde

18:          Michael Kragt                    Hoogezand

19:          Sinus Meijering                Sappemeer

20:         Leo Roffel                           Zuidbroek

21:          Ger Velthuis                      Zuidbroek

22:          Anneke van Delden        Kolham

23:          Henk Haze:                         Hoogezand

24:          Greetje Broek                   Sappemeer