Een schaamteloze vertoning! SNN regeling

De 10e van de 1e van de 2022e, een dag die gauw de geschiedenisboeken in zal gaan als één waarop er een kabinet beëdigd werd, er één iemand miljonair werd bij de staatsloterij en de grootste postcodeloterij van onze overheid plaatsvond. Wie voldeed aan het hebben van de juiste postcode maakte kans, maar let op; u moest er wel op tijd bij zijn. En als u dát was (omdat u bij toeval geen andere verplichting had), dan moest u nog hopen dat de technologie u niet uit de rij verwijderde. Mocht dat onverhoopt tóch gebeuren dan mocht u, indien u dat wenste wél weer achter in de rij aansluiten..

Het klinkt als een bijzonder slecht verhaal en dat is dit dan ook. De werkelijk schandalige werking van het toekennen van een subsidie voor álle inwoners die gedupeerd zijn door de gasboringen wordt overschaduwd door een factor van technische kennis, het toevallig niet hebben van enige andere verplichting en een ongezonde dosis geluk. Daarnaast ook wederom een technisch snufje van onze (semi)overheid dat faalt wanneer het nodig is, maar dat terzijde. Als lokale partij vinden wij het onbegrijpelijk dat er op deze gênante wijze wordt omgegaan met mensen; het leed van Groningers dient als schouwspel voor de rest van het land. De mensen die betrokken zijn bij deze besluitvorming geven aan dat ze het héél vervelend vinden, maar.. (en daar komt ie’) dat ‘we’ dit wel met elkaar hebben afgesproken en hiervoor hebben getekend. Wie zijn we? Onze bestuurders. Zij dienen toch onze belangen te behartigen en zich niet laten uitspelen door Den Haag.  Nee, degene die hier juist de dupe van zijn  de mensen die het zich niet kunnen permitteren om voor een subsidieaanvraag een dag vrij te nemen, of bijvoorbeeld de mensen die niet goed te been zijn om dit aan te vragen bij een gemeentehuis. , Juist die doelgroep die misschien nog wel meer baat heeft bij deze subsidie dan wie dan ook, die hebben hier werkelijk he-le-maal niks aan.

Briefjes schrijven, met de rechter dreigen, moties aannemen is voor de bühne, daar hebben mensen niks aan. Wij moeten bijvoorbeeld ons niet langer laten opzadelen met de verplichting dat wij als deel van Groningen 16% van de landelijke energiebehoefte moeten opbrengen. Daar stoppen wij mee. Laat Den Haag morgen zorgen dat elke provincie zijn eigen energie opwekt.

Wij spreken ons dan ook duidelijk uit. Maak deze subsidie beschikbaar voor iedereen die hier recht op heeft. Het uitsluiten van andere rechthebbenden op basis van de huidige criteria is onbegrijpelijk en oneerlijk!