Gemeentebelangen wil soberder terreininrichting nieuwe gemeentehuis

15 januari 2021

Gemeentebelangen wil soberder terreininrichting nieuwe gemeentehuis

De terreininrichting van de openbare ruimte rondom het nieuwe gemeentehuis van Midden-Groningen in Hoogezand mag wat Gemeentebelangen Midden-Groningen (GMG) betreft wel ietsjes soberder. Het college heeft hiervoor 903.056 euro nodig. De overige raadsfracties gaan hiermee akkoord. Dat bleek gisteravond tijdens de digitale raadscommissie waarin dit onderwerp werd besproken. “We dragen continue uit dat de gemeente het financieel lastig heeft en geen gekkigheid kan doen. Daarom moet dit plan zo sober mogelijk worden uitgevoerd en moet alle opsmuk komen te vervallen. Er moet vooral voor degelijkheid worden gekozen”, aldus GMG-raadslid Hendrik Loots.

Bos

Wat betreft ‘sobere invulling’ kreeg Loots Fré Bos van het CDA mee. In tijden van bezuinigingen vindt ook Bos het moeilijk uit te leggen aan de bevolking dat de gemeente 1.4 miljoen euro (er is al 536.600 euro uitgegeven) uitgeeft voor werkzaamheden rondom het nieuwe gemeentehuis.

Emotie

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn snapt de emotie die er is wat betreft de ‘royale aankleding en dure uitstraling’. Maar dat valt volgens hem best mee.

Parkeerplaatsen

De parkeerplaatsen zijn volgens de burgemeester niet alleen voor de ambtenaren die op het gemeentehuis werken, maar ook voor omwonenden en bezoekers van winkelcentrum De Hooge Meeren. “Er is geen sprake van luxe, maar van een nette uitvoering.”

Binnentuin

De nog aan te leggen binnentuin van het gemeentehuis zal in ieder geval tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, bibliotheek en cultuurcentrum Kielzog (die ook onderdak krijgen in het nieuwe gebouw) toegankelijk zijn voor het publiek. Of dat voor de andere uren geldt, kon Hoogendoorn nog niet zeggen.

Meer weten over dit onderwerp?

Klik HIER en HIER en lees meer over de terreininrichting rondom het nieuwe gemeentehuis in Hoogezand. https://www.menterwolde.info/politiek/gemeenteraad/gemeentebelangen-wil-soberder-terreininrichting-nieuwe-gemeentehuis/