8. Antoinette Plagge

Mag ik me even voorstellen.

Mijn naam is Antoinette Plagge, 51 jaar, moeder van een dochter en een zoon en sinds mei van dit jaar heb ik een kleindochter. Ik woon sinds 1994 in Hoogezand-Sappemeer.

Als tiener was ik al betrokken bij politieke activiteiten en actief bij vele vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties. Politiek is door mijn hele leven een rode draad geweest. Soms iets minder actief, maar het opkomen/ behulpzaam zijn voor de medemens is iets wat in mijn bloed zit.

Naast mijn gezin was ik in de zorg werkzaam en uiteindelijk ben ik in het bedrijfsleven terecht gekomen. Vanaf 2014 ben ik zelfstandig ondernemer, mijn werkzaamheden bestaan uit ondersteuning bieden aan werkgevers en hun personeel omtrent vraagstukken betreffende het personeelsbeleid. Daarin staat de mens bij mij altijd centraal.

In de gemeente Hoogezand-Sappemeer was ik raadslid van 2002-2010 voor GroenLinks, vanaf 2014 ben ik voorzitter van Lokaal Perspectief en heb ik vele onderwerpen de revue zien passeren. Voor mij waren Zorg/ WMO/ Jeugd en Ouderen, naast milieu, onderwerpen die mij na aan het hart lagen. De afgelopen raadsperiode heeft de fractie van Lokaal Perspectief hard en constructief gewerkt en ik ben trots op deze fractie, waar veel enthousiasme en gedrevenheid vanuit gaat.

Nu staan we aan de vooravond van de nieuwe verkiezingen, met een nieuwe gemeente voor de boeg. Vanuit GemeenteBelangen Midden-Groningen wil ik graag mijn kennis en ervaring inzetten. Deze partij wil lokaal zijn, actief opereren binnen de nieuwe gemeente en luisteren naar de inwoners. Waar ik onder andere actief mee aan de slag wil zijn: Onderwijs, WMO, Jongeren en Ouderen. Daarnaast zijn duurzaamheid en werkgelegenheid onderwerpen waar ik, zowel beroepsmatig als via de politiek, mijn steentje aan wil bijdragen.