6. Geke Akkerman

Mijn naam is Geke Akkerman-Ritsema, ik ben geboren in Eenrum, maar woon al sinds jaren in Harkstede.

Ik ben weduwe, heb één dochter, een schoonzoon en een kleindochter.

Vanaf 2000 ben ik lid van Gemeentebelangen Slochteren en vanaf 2014 ben ik ook betrokken bij de oprichting van GemeenteBelangen Midden-Groningen.

Ik zit al in de raad van Slochteren vanaf de Gemeenteraadsverkiezingen van 2002. In mijn eerste vier jaar in de raad heb ik ruimtelijke ordening gedaan, na de Gemeenteraadsverkiezingen van 2006 ben ik overgegaan naar meer de sociale kant van het raadswerk en tot op heden doe ik dat met heel veel plezier. Omdat ik gedurende 2014 – 2016 ook fractievoorzitter was en in die zelfde periode ook nog commissie financiën heb gedaan ben ik breed georiënteerd op wat er zoal gebeurt op gemeentelijk niveau.

Ik vind van me zelf dat ik geen “roeptoeter” ben, dus niet iets roepen wat ik niet waar kan maken, ik ben bedachtzaam en serieus. Gezien de vele bezuinigingen van het rijk zet ik me met hart en ziel in voor een sociaal Minima beleid, de WMO en de Arbeidsparticipatie. Daarnaast staan het Jongerenbeleid en het Ouderenbeleid bij mij hoog in het vaandel. Ik ben “gewoon, lokaal en kritisch”, in het belang van alle inwoners.

Mijn drive is om mij via het raadswerk maatschappelijk in te zetten voor de belangen van de burgers/inwoners van de gemeente, nu nog in de oude , maar straks in de nieuwe gemeente Midden-Groningen en dan als lid van GemeenteBelangen Midden-Groningen.