5. Christiane Tholen

Mijn naam is Christiane Tholen. 36 jaar jong, een geboren en getogen Groningse.
Ik woon sinds 12 jaar in Hoogezand, samen met mijn man en twee kinderen.

Mijn man is 9 jaar geleden door een arbeidsongeval arbeidsongeschikt geraakt. Na revalidatie en lang zoeken en leren hoe om te gaan met zijn beperkingen, is hij nu werkzaam als vrijwilliger. In deze periode heb ik geleerd, dat, je ‘maatschappelijk nuttig voelen’ of een ‘maatschappelijke bijdrage leveren’, niet zomaar kreten zijn. Dat het niet (kunnen) werken en een bijdrage kunnen leveren aan je omgeving, op welke manier dan ook, een enorme impact op levens heeft. Ik heb geleerd dat het woord ‘participeren’ snel wordt gebruikt en hoe belangrijk het meedoen in de samenleving is, maar ook hoe moeilijk dat kan zijn. Zelfs wanneer de wil er is. Zelf werk ik in het dagelijkse leven met veel plezier in de detailhandel.

Inmiddels ben ik 7 jaar politiek actief als raadslid van Lokaal Perspectief en in deze periode heb ik heel bewust gekozen voor een lokale partij die de belangen wil behartigen voor de inwoners van in eerste instantie Hoogezand-Sappemeer en straks in Midden-Groningen. Het niet vastzitten aan een landelijke partij met ‘hogere’ idealen zorgt ervoor, dat we onze aandacht kunnen richten op datgene wat belangrijk is voor onze regio en dat we bij elk onderwerp de voor en tegens voor onze inwoners kunnen afwegen in plaats van de geplaveide wegen vanuit Den Haag te volgen. En dat is nu precies waar GemeenteBelangen Midden-Groningen voor staat.

Zelf ben ik vooral gespitst op het sociale beleid. Uiteraard zijn we daarbij voor een groot deel afhankelijk van datgene wat de landelijke overheid bepaalt. Een deel van de uitvoering, het betrekken van de inwoners en het verloop van dingen zijn zaken waar wij invloed op kunnen en willen hebben zodat de basis, het bestaansrecht van elk mens, gewaarborgd is.
Want dat is wat belangrijk is. Dat elke inwoner van Midden-Groningen prettig kan wonen en leven in onze mooie, nieuwe gemeente!