11. Ramoen Soikromo

Ik ben sinds 1979 woonachtig in de gemeente Hoogezand-Sappemeer, getrouwd met Anna, vader van 2 kinderen en trotse opa van 4 kleinkinderen. Momenteel ben ik raadslid van Lokaal Perspectief.

Mensen die mij kennen noemen mij “hét gezicht onder de allochtonen” van o.a. Surinaamse Javanen, Marokkanen, Turken , Antillianen. Of dat zo is weet ik niet, maar ik probeer er wel zo veel mogelijk voor hen te zijn en op te komen voor hun belangen. Ik heb veel bestuurlijke ervaring en houd mij veel bezig met Ombudswerk en het organiseren van verschillende projecten. Zo organiseer ik, om de gemeenschap nader tot elkaar te brengen, jaarlijks een multiculturele voetbaltoernooi. In alles staat Sociaal en Oprecht bij mij voorop.

Ook probeer ik, via inzamelingen op scholen, verenigingen en andere organisaties in Suriname die hier behoefte aan hebben, te helpen aan materiaal. Hierbij kun je denken aan sportkleding, maar ook aan computers van scholen uit onze gemeente die in Suriname een tweede leven kregen. Ook zamel ik rollators en rolstoelen in voor tehuizen in Suriname.

Gemeenschapsdenken vloeit voort uit godsdiensten, culturele belangen en verschillen, fijn om daar voor op te komen en te staan voor idealen, als mens en als onderdeel van de samenleving. En om te weten te komen wat er zoals leeft houd ik geregeld contact met mijn achterban, ik wil mij dan ook graag met hart en ziel inzetten voor een nieuwe periode als raadslid voor GemeenteBelangen Midden-Groningen.