10. Wanda Heij-Simons

Dag, ik ben Wanda Heij-Simons. Ruim 9 jaar geleden zijn wij, mijn man Gerard, onze twee dochters Emma en Nora en ik, terug naar het noorden verhuisd. Na een aantal jaren in het zuiden te hebben gewoond hebben we er toch voor gekozen om weer terug te gaan naar de rust en de ruimte van Groningen en zijn we terecht gekomen in het mooie Muntendam.

Tijdens een door mij geïnitieerd project in mijn buurt, het verplaatsen van de speeltuin, kwam ik in contact met de toenmalige wethouder van de gemeente en toen is mijn interesse in de politiek begonnen. Na verloop van tijd ben ik lid geworden van Kritisch Menterwolde en heb zo geprobeerd om mijn steentje in deze gemeente bij te dragen, eerst in de steunfractie, later in de raadscommissie die als taak had de verschillende diensten van de gemeente beter onder de aandacht van de inwoners te brengen en nu als raadslid en ik doe dat met erg veel plezier.

In het dagelijks leven ben ik huisvrouw en vrijwilliger en gedeeltelijk mantelzorger, bijvoorbeeld op CBS de Parel waar ik overblijfcoördinator ben en tevens ook overblijfouder. Ook verricht ik daar de nodige hand en spandiensten, zowel op school als daarbuiten als begeleidster van verschillende klassen naar evenementen.

Mijn interesses liggen vooral op het gebied van zorg en welzijn, onderwijs en het sociale vlak, waaronder de zorg voor Ouderen.

Als lid van GemeenteBelangen Midden-Groningen zou ik mij heel graag in de nieuwe gemeente weer voluit willen inzetten voor alle bewoners.